Musik

Musik er en hobby for os. En hobby vi bruger mange timer på, men som også giver os mange gode oplevelser, både musikalsk og socialt.

Som dreng og ung mand havde han to musikalske koryfæer: Johann Sebastian Bach og Charlie Parker, kirkemusikkens mester og bop’ens superstar. Han var nok påvirket af John Steinbeck, hans yndlingsforfatter dengang, og også, sammen med mange andre, nu. Så da hun, efter de var blevet kærester, skulle give ham en første gave, blev det Bach’s “Kunst Der Fuge” med Helmut Walcha på orgel. Det værk er stadig et han vender tilbage til, og når han en gang, om forhåbentlig mange år, skal bisættes, skal ceremonien indledes med førstesatsen, og sluttes med den ufuldendte sidstesats.

I gymnasiet spillede han lidt klarinet i skoleorkestret og i et tradionelt jazzband, og hun var tvunget til at lære lidt violinspil på seminariet. Men, det var først, da vi rundede de 40 år og kom med I Lindøværftets Orkester, at vi fik gang i musikken. Og siden er det så gået derudaf.

Vi har spillet ca. 25 år i Odense Politiorkester/Hjemmeværnets Musikkorps Syd (billedet er fra Julekoncerten 2015, den nydelige unge dame er vores datter), og mindst lige så længe i Lindø Concert Band. Han har desuden spillet i Nenia Brass Band og sunget i Smedekoret Vulcan. De sidste par år har vi begrænset os til at spille i Lindø Concert Band samt kammermusik (2 fløjter, 2 violiner og klarinet), meget efter hans arrangementer, med gode venner.

Hun spiller fløjte, mens han prøver at spille saxofon, klarinet, valdhorn, tuba, obo, fagot, kornet og trombone. Han er aldrig blevet mere end en habil musiker på nogen af instrumenterne, men til gengæld har han fået et godt indblik i hvordan de forskellige blæseinstrumenter fungerer, både i teori og i praksis. Det, sammen med hans baggrund som fysiker, hvor han bl.a. har været vejleder ved flere bachelorprojekter om blæseinstrumenters fysik, har fået ham til at starte et ambitiøst projekt om det man kunne kalde praktisk musikteori: Blæs på teorien og stryg den.

Andre ting du (efterhånden) kan finde her er: