Svend Aage Simonsen

Svend Aage Simonsen blev født d. 16.1.1918 som næstyngste barn af Christian Simonsen og Johanne Heino. Han var kun 3 år da hans mor døde og det har sikkert medført at hans storesøster Dagmar har udvist en særlig beskytterrolle over for ham, også fordi han på en måde kunne virke lidt sart og sårbar. Og Svend har altid været den af brødrene, som stod Dagmars hjerte nærmest og som hun bekymrede sig mest om.

Hvad han har foretaget sig i sine helt unge år har jeg intet kendskab til. Kirkebogen viser at han blev konfirmeret i Ørum Kirke d. 2. oktober 1932.

De første minder (det må være fra midt eller sidst i 40’erne) jeg har om onkel Svend er fra hans år i Ødemark, der ligger ca. 3 km. fra Gummerød, hvor vi boede. Her havde han sammen med onkel Kristian et husmandssted med køer og 2 heste (Lise og Lotte). Han kom af og til hjem til os og jeg cyklede også om sommeren over og besøgte dem. Der var ikke langt når man cyklede gennem skoven (Tågerød Skov). Efterhånden havde de to brødre det vist nok lidt svært med at enes - de har nok været lidt stædige begge to (selvom stædighed er et sjældent karaktertræk i familien Simonsen ).

På et tidspunkt flyttede Svend over til Herman, som havde købt et andet mindre husmandssted i Druestrup lige i nærheden. Senere blev han nok lidt træt af landlivet og flyttede til København. På et tidspunkt var han igen tilbage i Ødemark, fordi Christian var blevet syg af sclerose og havde svært ved at klare arbejdet alene. Senere returnerede han igen til København, lejede et værelse og fik arbejde på Godsbanegården, men omkom ved en tragisk ulykke, hvor han blev klemt ihjel mellem to tog (ca. 1962).


Fortalt af Bente