Annelise Grethe Nielsen

Annelise Grethe Nielsen blev født d. 4.1.1934 i Glostrup som datter af Christian Richard Nielsen og Dagmar Marie Simonsen, gift Nielsen. Han arbejdede på Løvens Kemiske Fabrikker, hvor han på et tidspunkt blev forvalter, og hun passede hjemmet, men syede også, bl.a. poser til blodplasma til Løven.

Lise var deres første barn, hun blev født to måneder for tidligt. Kun halvandet år senere kom Hanne til. Hanne startede i skolen året efter Lise, men sprang 5. klasse over, så de gik sammen i mellemskolen og blev konfirmeret sammen. Efter mellemskoleeksamen startede Hanne i 1.g på Roskilde Katedralskole (hvor Oles mormors bror Valdemar Sigtridgur Lauritsen var rektor i mange år, men var pensioneret før Hanne gik der), mens Lise valgte at tage et år på Mariaforbundets husholdningsskole i Kulhuse ved Jægerspris. Der fik hun en god veninde, Ingelise, som kendte familien Berthelsen fra Hellerup, og på et tidspunkt blev Lise og den yngste søn Henning Berthelsen så kærester. Men det holdt ikke, i stedet blev lillesøster Hanne og Henning kærester, og Lise blev kæreste med Hennings storebror Leif (så blev initialerne også bedre parret!). Og det holdt, altså for Lise og Leif, mens Hanne og Henning på et tidspunkt gik hver til sit.

Efter året på Mariaforbundet kom Lise i lære på kontoret hos Galle & Jensen ved Vibenshus Runddel, hvor hun blev udlært ca. 1955.

Allerede inden de blev gift gik Lise og Leif i gang med at bygge hus på Polarvej 29 i Hellerup. Leif havde selv tegnet huset, der var meget utraditionelt med ydervægge af grå eternitplader og elektrisk opvarmning fra lofterne. Det var på sin vis et experiment, bl.a. viste det sig nødvendigt at supplere den elektriske opvarmning med en oliekamin, og senere valgte de også at skalmure huset med gule mursten så det mere kom til at ligne et traditionelt hus. De blev boende på Polarvej indtil de mange år senere flyttede i et helt nybygget, arkitekttegnet hus i spansk stil på Fuglegårdsvej 40B i Gentofte.

Lise og Leif Visby Berthelsen blev gift i Glostrup Kirke d. 22.6.1957. Brudebuketten var med Lathyrus.

Bryllupsfesten blev holdt i Restaurant Nimb i Tivoli.

Restaurant Nimb
Restaurant Nimb

Der blev holdt taler og også sunget sange. Fru Berthelsen, Leifs mor, havde lavet et sanghefte.

Lise og Leifs børn

Lise og Leif fik sammen børnene Michael og Vibeke.

Sølvbryllup

Den 25. juni 1982 fejrede Lise og Leif sølvbryllup på den fashionable Søllerød Kro.

Lise bliver syg

Desværre blev Lise syg kort tid efter deres sølvbryllup og opereret for brystkræft. De følgende år måtte hun igennem adskillige kemo-kure, men bukkede til sidst under for sygdommen og døde den 26. maj 1987. Hun blev begravet fra Gadevang Kirke, ligesom sin søster Hanne og mange år senere hendes mor Dagmar.

Fortalt af Bente