Paul Ejvin Jørgensen

Paul Ejvin Jørgensen blev født 28.6.1905 i huset "Haabet" på Dyrehavevej i Nyborg. Hans far var postbud i Aunslev Sogn Niels Thomas Jørgensen og hans mor Ane Mette født Pedersen på 31 år. Hans forældre var blevet gift 25.6.1904 i Bording nær Ikast, moderen var derfra mens faderen var født i Nyborg.

Paul blev konfirmeret 5.10.1919 i Nyborg Kirke. På et tidspunkt kom han i lære som kurvemager, og derfor blev han blandt "Rødbyerne" ofte kaldet "kurvemageren" (udtalt på fynsk!). Men han tog også ud at sejle inden han slog sig til ro og som sin far blev postbud i Nyborg og gift 16.5.1936 i Nyborg Kirke med Inger Helene Mortensen. Han var da 31 år, hun kun 24. De blev ikke gift fordi de skulle, for der gik hele 8 år før deres eneste barn Paul Richardt Jørgensen blev født 8.6.1944

Paul havde en lang karriere inden for postvæsenet, hvor han endte som postpakmester, men han syntes selv at hans bedste tid ved postvæsenet var da han var cyklende landpost nord for Nyborg i bl.a. Skaboeshuse. Hans store interesse var blomster og havebrug og han havde indtil sin død en pragtfuld kolonihave i haveforeningen Skovly, der ligger vest for Skaboeshusevej i Nyborg, kun en kort cykeltur fra lejligheden i Sprotoften. Her tilbragte han al sin fritid fra tidlig forår til sent efterår og han var en meget dygtig havemand. Da vi efter vores søn Mortens død i 1975 fik et familiegravsted på Munkebo Kirkegård anlagde han det, og det var også meningen at han skulle planlægge vores have i Munkebo, som vi skulle i gang med i foråret 1976 efter at vi var flyttet ind i det halvfærdige hus foråret før. Men desværre døde han af et hjerteanfald i 1976 kun 71 år gammel.

Onkel Paul var et meget beskedent og venligt menneske, der til daglig ikke gjorde et stort væsen ud af sig selv. Men når han var til fest nød han det og så kunne han godt blive fandenivoldsk. En af de Sankt Hans-aftener hvor Rødbyerne var nede ved mine forældres sommerhus ved Slude Strand var vejret fantastisk og man kunne godt få lyst til en badetur ud på aftenen. Paul var i fint, nyt jakkesæt (han var altid meget stilig ved festlige lejligheder) og hans svoger Jokum, der også kunne lide fest, drillede ham med at han nok var så bange for konen at han ikke turde hoppe i vandet ude fra badebroen med tøjet på. For det var ikke nogen hemmelighed hvem der til daglig bestemte i familien. Og Paul kunne ikke stå for provokationen, hoppede i med alt tøjet på, og fik selvfølgelig en ordentlig overhaling af Inger, da han noget slukøret dukkede op til de øvrige i festen.


Paul Ejwin Jørgensens Aner


Fortalt af Ole