Inger Helene Mortensen

Inger Helene Mortensen blev født 2.1.1912 i Rolfsgade 23 i Esbjerg. Hendes far var konduktør Poul Mortensen og hendes mor Emilie Nielsine Pedersen.

Inger blev gift 16.5.1936 i Nyborg Kirke med postbud Paul Ejvin Jørgensen. I starten af deres ægteskab boede de i Kronprinsessegade, men senere flyttede de til Lindevej 31, hvor deres eneste barn Paul Richardt Jørgensen blev født 8.6.1944. Paul senior var da blevet forfremmet til postpakmester. Senere flyttede de til Sprotoften 9st.. Her fik de en dejlig lejlighed på 75,1 m2 med altan mod vest. Sprotoftens 1. afdeling med 72 lejligheder blev bygget i 1949 og var dengang Nyborgs yderste nordvestlige hjørne.

Inger i 2011 Inger i sin lejlighed 6. oktober 2011

Paul døde af et hjerteanfald i 1976?, men Inger blev boende i Sprotoften i mange år derefter. Til sidst var det dog besværligt at skulle tage trappen op til den høje stuelejlighed, og da boligforeningen Holmegaarden i 2005 byggede nogle dejlige ældreboliger på Egevej, kun nogle få hundrede m fra hendes søn, flyttede hun ind i nr. 20. Lejligheden på 65 m2 ligger med en dejlig lille terrasse mod syd, og her har hun også et lille stykke jord med bl.a. roser. Lejligheden er godt indrettet, se planen her (Ingers er spejlvendt).

Trods sine snart 100 år er hun stadig en livlig dame, der stort set klarer sig selv, følger med i al ting og er glad for livet. Det er en stor fornøjelse at besøge hende, der bliver snakket "gamle dage" og grint meget, for hun er stadig skarp i replikken og har et fantastisk humør. Gid vi alle, når vi når hendes alder, kunne være lige så positive som hende.

Inger fejrede 100 års fødselsdag

Mandag d. 2. januar 2012 fejrede Inger sin 100 års fødselsdag. Om formiddagen var der besøg af Nyborgs borgmester, som kom med blomster og fik en kop kaffe. Og fra kl. 13 var der så fødselsdagsfest i Egeparkens selskabslokale. Det var en dejlig dag for alle der fik lov at være med. En fornem middag: rejecocktail, flæskesteg med det hele og til dessert en liflig fløderand. Og der manglede hele ikke fine vine. Buller og Bubi holdt taler og vi hyggede os sammen i mange timer. Fødselaren holdt ud til kl. 18:30. Vildt imponerende!

Medlemmer af familien Mortensen kan se billeder og video fra dagen.

Fødselaren ankommer i fin stil!

Sidst i januar blev Inger syg af lungebetændelse og måtte holde sengen. Hun blev naturligvis behandlet med antibiotika, men var for svag til at klare sygdommen, og drog sine sidste suk om aftenen d. 14. februar, i sin dejlige lejlighed omgivet af sine nærmeste. Et langt og godt liv var slut. Hun blev bisat d. 18. februar fra Kirkegårdskapellet i Nyborg. Bagefter var der en sammenkomst for familien på Centralcafeen, sådan som hun i et brev havde bestemt det. Dvs. egentlig havde hun skrevet, at det skulle foregå på Danehofkroen, men den er lukket om vinteren, så Bubi fik efter en "lille henvendelse opad" grønt lys til, at det i stedet blev den gamle, meget hyggelige, Centralcafeen, der lagde rum til et par timer for familien. Et par timer, hvor vi kunne mindes de mange gode stunder vi hver for sig havde haft med dette livstykke af en kvinde. Vi kommer til at savne hende.


Fortalt af Ole