Emma Henriette Mortensen

Emma Henriette Mortensen blev født 16.9.1909 Esbjerg. Den lille familie bestående af far Poul, mor Emilie og storebror Svend på 2 ½ år boede da i Spangsbjerggade 8 i Esbjerg, hvor Poul var konduktør ved DSB. Hans bror Niels var portør ved DSB i Nyborg og var en af fadderne. Huset ligger der den dag i dag, men har jo nok set lidt anderledes ud for 100 år siden!

Familien flyttede til Nyborg nogle få år efter Emma blev født og hun voksede op i Nyborg. Først i Kronprinsensgade 7, så i Wilsonsgade 3 og sidst i Wilsonsgade 15. Emma blev konfirmeret 7.10.1923 i Nyborg Kirke. Folketællingen 5.11.1925 viser, at hun da bor hjemme i Wilsonsgade 15, men har arbejde som husassistent. Hun har også solgt de berømte hjemmelavede isvafler i isboden på Vagtstien i Nyborg, ikke langt fra hjemmet i Wilsonsgade.

Emma, Willy og Ib. Bemærk Willys Kongemærke, som han nok har solgt i forretningen

Hun blev gift 3.4.1934 i Nyborg Kirke med forretningsfører Willy Høybye Hansen. Da Emma og Willy blev gift boede de i København, lysningen af brylluppet skete i Helligaandskirken. De flyttede ind i Trægården 64tv på Amager, og her blev deres søn Ib født i 1934. Da var Willy forretningsfører, men senere fik han og Emma deres egen forretning på Amagerbrogade ikke langt fra hjemmet. Emma og Willy blev boende i Trægården så længe de levede. Emma døde 27.10.1962 og Willy 1.4.1973, begge blev bisat fra Sundby Kirkegård.


Fortalt af Ole