Familie og slægt

Om lidt er her stille
Om lidt er alt forbi

Kim Larsens ord og dejlige melodi sætter det hele lidt på spidsen for os i den 3. alder. Der er så meget der går tabt, når alt det der er i vores hoveder ikke er mere.

Hvis du er som os, så ærgrer du dig over alt det der ikke er bevaret. Alt det dine forældre og bedsteforældre fortalte, eller kunne have fortalt. Hvordan de voksede op, hvordan de boede, hvad man spiste, hvad man legede. Hvordan de mødte hinanden, hvad de gjorde som kærester, hvem friede, hvordan eller slet ikke, osv. Hvordan bevarer vi de fotos de tog og hvad med de første smalfilm, som engang var den store dille.

Der er mange der bedriver slægtsforskning. Bruger mange timer på at søge tilbage i slægtens historie. Måske er ens forgængere fattige bønder på den jyske hede, eller prominente borgere i datidens København. Eller måske er der et uægte barn af en tidligere konge i familien. Det er altsammen fortid og spændende at forske i.

Men, måske skal du ikke bare se på fortiden, men tage din egen tid med. Fortælle historien om dig selv og dem der kom lige før dig, og gøre det på en måde så de næste generationer kan få et godt billede af, hvem du var og hvordan det var at leve i Danmark dengang du var barn, ung og voksen. Lave din egen Familiekrønike.

Vi er selv i gang med at fortælle historien om de familier vi stammer fra:

I det forløb har vi fået erfaring med Kilder til slægtsforskning og dem bringer vi gerne videre her. Men, først og fremmest arbejder vi med hvordan vi bedst kan beskrive og bevare historien om vores familie og slægt, så den kan være af interesse for vores efterkommere og andre. Det kan du læse meget mere om i senere artikler.